Viu la vida no esperis que ella visqui per tú.

La meva foto
Canillo, Idem, Andorra
Bomber, esportista, amant dels viatges i aventures, enamorat de la meva dona i filles i tot amb full energy.

diumenge, 5 de juliol del 2009

Més ultra...

Jornet impressiona trencant tots els registres a l'Ultra Trail andorrà

  1. Una tempesta a les dues de la matinada canvia el recorregut, escurçat per seguretat a 90 km
  2. Judit Casas venç en categoria femenina, mentre que el Trail és per a Òscar Roig i Imma Mascort

Judit Casas, la primera dona en acabar l'Ultra, després de 14h 21min 24s, amb Xavier Rodriguez. Foto: ONA MORANTE ONA MORANTE

RAFA MORA
ORDINO

El temps podia ser protagonista a l'Ultra Trail i així va ser. Just quan els corredors enfilaven la pujada al Comapedrosa, al Pla de l'Estany, va començar a descarregar amb força la pluja. Tempesta. Perill. "Per sobre de tot, la seguretat", era la consigna dels organitzadors, Gérard Martinez i Valérie Lafleur. El grup capdavanter, amb Kilian Jornet de dominador absolut, impressionant, espectacular --va arribar a meta gairebé una hora abans que el segon classificat--, ja havia passat el punt crític, i la resta van haver de ser aturats quasi una hora fins que el cel donés una treva. La conseqüència directa va ser que els 105 km inicials van acabar en uns 90, i que això va ser per "força major", amb la qual cosa els atletes --els patidors protagonistes-- no van tenir queixa. "He sigut corredor i sé què és que canviïn el recorregut si estàs en carrera, però tots els corredors amb els quals m'he creuat m'han dit que hem fet bé", deia amb cara de cansament però de satisfacció Martinez, el pare de la criatura anomenada Ultra Trail Andorra.
Ordino, tranquil.la a les 7.00 abans que sortís la comitiva del Trail --30 km que també es van escurçar uns dos o tres-- bullia al migdia amb l'arribada de Jornet. Brutal imatge sobrenatural, com si vingués de fer un tomb de diumenge amb la família per la muntanya. "Cansat i amb ganes de fer-me una bona pizza", va dir com si res. El públic bocabadat. Gairebé la mateixa cara d'Òscar Roig, vencedor al Trail, i la de Judit Casas i Imma Mascort, guanyadores a l'Ultra i al Trail, respectivament. Espectacular els gairebé 700 atletes entre les dues curses. Segons la previsió, aquesta passada matinada havia d'arribar l'últim corredor. Mític ell també. I la millor notícia: sense incidències de rellevància.
rmora@andorra.elperiodico.com

2 comentaris:

Antoniu ha dit...

Molt assenyada la decisió de l'organització de escursar la prova. Un 10 sobre 10.

Sort que molt i molts novatos estaven en les seves bones mans sino haguès estat una "escabexina".

moltes felcitats a tots!

XAVI CAPDEVILA ha dit...

I tant van fer molt bé són uns crackcs organitzant, es nota que no és la primera que fan...