Bomber, esportista, amant dels viatges i aventures, enamorat de la meva dona i filles i tot amb full energy.

diumenge, 5 de juliol del 2009

ULTRATRAIL

Jornet regna a l’Ultra Trail

La cursa es va aturar una estona i es va escurçar el recorregut per motius de seguretat davant les previsions de tempesta

Damián Sancho
Andorra la Vella

• El Principat va viure ahir la primera edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord que va donar la volta al país. Finalment el recor­regut no va ser el que estava previst ja que l’organització el va modificar per motius de seguretat, i es va escurçar de 105 quilòmetres al voltant de 80 per no passar pels cims més elevats. La cursa també es va aturar unes dues hores a la matinada al refugi del Comapedrosa pel risc de tempesta. Al primer lloc del podi no hi va haver cap sorpresa i Kilian Jornet, el gran favorit, es va imposar amb un temps d’11h 50’09’’. El cerdà va comentar que “la cursa ha estat molt dura i el recorregut, exigent. A la nit hem agafat una tempesta i s’ha neutralitzat fins que passés i ha estat un encert. Voldria agrair la feina de l’organització perquè sempre ha primat la seguretat dels corredors i han pogut canviar el marcatge ràpidament”.
Prop d’una hora després del corredor de l’equip Salomon-Santiveri va entrar un grup format per Jordi Martínez, Salvador Calvo i Òscar Pérez. “Ha estat molt bé fer la cursa junts. El re­-cor­regut ha estat bastant bonic, però amb massa asfalt”, va assegurar Calvo. Els primers corredors del Principat a la meta d’Ordino van ser Tommy Haytree, 20è i a 3h 41’ de Jornet, Manel Pelegrina i Enric Barbier. Pelegrina va explicar que “hem fet relleus i ens hem motivat els uns als altres”.
La vencedora a la categoria femenina de l’Ultra Trail va ser l’egarenca Judit Casas, que va aconseguir una marca de 14h 21’24’’ i va ser l’onzena a la general. Casas també es va mostrar satisfeta amb el canvi de recorregut, “m’ha semblat molt bé. Llàstima que bona part era a la nit i no hem pogut veure el paisatge”. La segona dona va ser la francesa Karine Herry, a 1h 10’ de Casas, i a l’arribada va assegurar que als “Pirineus, les pujades i les baixades no s’acaben mai”.
Tot i els problemes amb el temps, Gerard Martínez, director de la cursa, es va mostrar satisfet pel treball fet i es mostra optimista per a l’edició del 26 de juny vinent. “Prendre la decisió de desviar el recorregut és difícil, però ha estat encertada; m’hagués agradat una cursa sense pluja. Per a nosaltres ha estat tota una experiència”, va comentar. A l’Ultra Trail van sortir 448 participants i a la matinada encara hi arribaven. Al tancament de l’edició no hi havia cap corredor perdut ni lesionat de gravetat, tot i que se’n van rescatar dos amb helicòpter. L’entrega de premis serà avui a les 13 hores a Ordino.

Òscar Roig s’imposa a la Trail de Copa d’Andorra
La jornada de competició d’ahir es va completar amb l’Andorra Trail Vallnord, que també es va veure modificada per les condicions del temps. La prova, que era la tercera puntuable per a la 22a Copa d’Andorra de curses de muntanya, va passar de tenir 30 quilòmetres a uns 20, ja que no es va pujar a la part alta del Comapedrosa. El resident Òscar Roig va ser el primer dels 161 corredors que van prendre la sortida a Pal. Roig va fer un temps de 2h 26’56’’. “Al final el recorregut ha estat fantàstic i hem pogut passar pels millors racons d’Andorra”, va comentar Roig, i va afegir que està “content, perquè he pogut fer un bon paper en les darreres curses seguides que hi ha hagut”. En segon lloc va entrar l’espa­nyol Sergi Cots (2h 29’02’’) i va completar el podi l’andorrà José Arrarte (2h 29’44’’).
A la categoria femenina es va imposar la corredora del Principat Imma Mascort, amb una marca de 3’h 01’03’’. L’espanyola Alessia Bertolino va acabar segona (3h 19’46’’) i la francesa Charlotte Flambeaux, tercera (3h 20’07’’). Mascort va explicar que “amb el canvi de recorregut s’ha notat la diferència. Comptava fer cinc hores”. La propera cita de la Copa d’Andorra serà diumenge vinent amb la Travessa de Muntanya d’Encamp.

El meu Ultra...

Dimecres i dijous vam estar marcant desde la margineda fins les bordes d'envalira, 9h el dimecres i 6h el dijous, vam acabar una mica cansats amb el Ferran "pedalant" i divendres quan retornava als meus entrenos "altri" estava fent bicicleta trànquil.lament cap a la seu per recuperar-me dels dos dies de tute em van trucar per si volia marcar un tram d'emergencia desde les bordes d'envalira fins als totems de canillo, au doncs cap allà després de fer un dinar llampec vaig anar cap allà i en tres hores ho vaig marcar. Total van ser tres dies de moltes hores i molt tute, que espero que em vagin bé pel meu altri. Ahir vam estar tot el dia seguint la cursa, desde la sortida i també vam acabar destrosats per no dormir gaire, a la tarda vam arribar a casa i me'n vaig anar al sobre a les 17h i fins avui a les 8h no m'he llevat. Properament posaré més fotos...