Viu la vida no esperis que ella visqui per tú.

La meva foto
Canillo, Idem, Andorra
Bomber, esportista, amant dels viatges i aventures, enamorat de la meva dona i filles i tot amb full energy.

dijous, 22 de gener del 2009

Controls antidoping a la cursa de la Fontblanca.

El ministeri tria la prova Font Blanca-Arcalís de la Copa del Món d’esquí de muntanya per fer els primers tests amb personal del país
• El 8 de febrer vinent serà recordat a la història de l’esport del país. Aquell dia Andorra realitzarà per primera vegada els controls antidopatge amb especialistes (metges i infermers) del Principat. Així ho ha decidit el ministeri d’Esports, que ha triat la prova Font Blanca-Arcalís de la Copa del Món d’esquí de muntanya com a marc per fer l’estrena després de més de tres anys de treballs. Segons ha pogut saber el Diari, la coordinació dels controls serà a càrrec de la doctora Anna López, que ja va ser la responsable de l’antidopatge als Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2005 tot i que aleshores el personal era de fora del Principat. López treballarà amb un grup de cinc persones més, encara que se n’hi podria afegir alguna altra, de les quals dos metges, que són els responsables del control, i tres infermers o infermeres. Fonts ministerials van destacar que seria la primera vegada que es farien els controls amb professionals del país, seguint criteris d’aquí i amb els formularis legals aprovats per la comissió estatal antidopatge.En principi, està previst que s’agafin entre vuit o deu mostres, que únicament poden ser d’orina, ja que a Andorra no és poden fer de moment controls sanguinis. Abans de començar la competició es decidirà qui haurà de passar el test antidopatge ja que encara no està establert. Podria haver de sotmetre’s a la prova el vencedor de la cursa, els tres primers classificats o també es podria decidir per sorteig entre tots els participants.Les mostres recollides, com ja va passar a Andorra 2005, seran enviades al laboratori de referència de Madrid, d’acord amb el conveni de col·laboració existent entre el ministeri d’Esports i el Consell Superior d’Esports espanyol, on seran analitzades.
Una prova amb 200 corredorsLa Font Blanca-Arcalís aplegarà entre 150 i 200 participants, segons la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM). A hores d’ara, ja hi ha una seixantena d’inscrits i encara falten per apuntar-s’hi seleccions potents, com ara la de França, Espanya o Suïssa. Sobre el fet de ser la competició elegida per fer els primers controls, el president de la FAM, Hèctor Pascó, va explicar que “és un honor i estem molt contents. És una demostració que acollim proves de molt nivell competitiu. A més, el 2010 tindrem també el Campionat del Món”.
Notícia del Diari d'Andorra.