Viu la vida no esperis que ella visqui per tú.

La meva foto
Canillo, Idem, Andorra
Bomber, esportista, amant dels viatges i aventures, enamorat de la meva dona i filles i tot amb full energy.

diumenge, 14 de febrer del 2010


Grau Roig, 14 de febrer de 2010

Nota de premsa:

Els voluntaris fan un reconeixement

dels recorreguts de Grau Roig

Quan falten 14 dies per a l'inici dels Campionats del Món d'Esquí de Muntanya Andorra Canillo, una quarantena dels més de cent voluntaris que donaran un cop de mà s'han donat cita aquest diumenge al matí a Grau Roig per tal de conèixer el terreny on se celebraran les proves individuals el dia 3 i 4 de març. La sortida ha servit per organitzar en quins punts de control se situarà cada voluntari, en funció de la seva experiència, així com per cohesionar el col·lectiu.

A Grau Roig se celebraran les proves individuals sènior, júnior i cadet. En el primer cas, els atletes hauran de fer quatre ascensos amb un desnivell total de 1.780 metres , dues al Montmalús, una a la Collada Oest i una darrera a la Serra Seca. En el cas dels júniors, seran tres pujades amb un desnivell de 1.380 metres , i els cadets hauran d'afrontar dos ascensos amb un desnivell total de 970 metres .

Els voluntaris s'han dividit en dos grups, en funció de l'experiència, i mentre que uns han pujat per la pala nord fins al cim del Montmalús, uns altres han fet un recorregut més senzill. Tal com ha explicat Francesc Poujarniscle, director dels Campionats, aquesta sortida sobre el terreny ha servit per seleccionar quins voluntaris se situaran a les zones més tècniques i de més responsabilitat, i quins altres, els menys experimentats, se situaran en zones menys tècniques. La jornada ha comptat amb una quarantena de participants, segons Poujarniscle, un nombre idoni per poder celebrar una cursa amb garanties. També han participat en la jornada alguns components de l'equip de la FAM, com Sophie Dusautoir, Toni Casals i Xavier Comas.

El secretari d'Estat d'Educació, Josep Roig , que també és voluntari, ha estat present a l'acte i ha volgut encoratjar-los en nom del Govern, destacant la importància que té per al país que tanta gent vulgui invertir les seves hores lliures per participar en un esdeveniment esportiu com aquest.

Diumenge vinent hi ha una altra sortida programada amb els voluntaris, en aquest cas per conèixer la zona on tindrà lloc la cursa per equips, a Arcalís. A més, és possible que s'organitzi una tercera sortida. Recordem que els Campionats tindran lloc de l'1 al 6 de març, que és la prova més important en la disciplina de l'esquí de muntanya, i que tindrà lloc per primera vegada a Andorra. Aplegarà unes 350 esportistes procedents de 30 països i reunirà de manera directa unes 1.200 persones més.

Marta Tort

Premsa Canillo 2010

premsa@canillo2010.org

Telf: (00376) 653583